West voorop bij mooiste nieuwbouw

Blok Nul in de Houthaven, met als vierde gebouw links de voorlopige favoriet Puuur Blok. (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Projecten in West zijn populair onder stemmers voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016. Koploper is Puuur Blok in de Houthaven, onderdeel van Blok Nul. De gebouwen De Rede en IJ4You van dit Blok Nul staan ook in de top tien van in totaal 65 Amsterdamse projecten.

Andere projecten in West met veel stemmen zijn de woongebouwen van Kwintijn Fase 1 bij De Hallen en De Studio in het voormalige Gak-kantoor in Bos en Lommer. Het gaat om een tussenstand. Via deze Facebookpagina kan worden gestemd. De tien projecten met de meeste likes gaan door naar de finale. De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door Amsterdam Woont, Bouwend Nederland en de gemeente Amsterdam.

Puuur Blok in de Houthaven won in december al de Zuiderkerkprijs voor beste woningbouwproject van de stad. Het appartemengebouw is het resultaat van samenwerking tussen een bouwgroep van bewoners en architectenbureau Atelier Puuur. Er zijn zonnepanelen, een gemeenschappelijke fitnessruimte en een gezamenlijk dakterras. De jury was vol lof over het gebruik van hoogwaardige en duurzame materialen en de slimme, flexibele indeling.

 

DeWestkrant