Wonen in de Augustinusschool

Hoogstins2024

De voormalige Augustinusschool wordt een wooncomplex met vijftien sociale en vijftien vrije sector huurwoningen. Daarnaast komen er ook broedplaatsen voor creatieve ondernemers en kleinschalige horeca in het gebouw. Er komt ook een terras dat grenst aan het park.

Dat staat in het bestemmingsplan voor het complex aan het Rembrandtpark dat volgende week dinsdag waarschijnlijk wordt goedgekeurd door de Bestuurscommissie.

De gebouwen waren eigendom van de gemeente en waren te koop gezet. Elatum Real Estate uit Tilburg gaat het gebouw dat nu door het leven gaat als Augustinuspoort ontwikkelen. Dit voorjaar hebben zij de door het stadsdeel uitgeschreven tender hiervoor gewonnen.

De Augustinusschool is een paar jaar geleden gesloten wegens gebrek aan leerlingen. Daarna is het gebouw tot de zomer het onderkomen geweest van basisschool De Springplank in de Robert Scottstraat. Deze school is afgelopen jaar ingrijpend gerenoveerd.

Het zogenaamde Broederhuis, naast de Augustinusschool, is eigendom van Stadgenoot. De corporatie wil woningen maken in het huis, en horeca met een terras.

DeWestkrant