Westbewoonster helpt vluchtelingen

Marit Langedijk met Hakim op weg van West naar de kinderen in Zuid-Oost
Hoogstins2024

Elke vrijdag stapt Marit Langedijk in haar auto vol spullen van Bos en Lommer naar gebouw de Oliphant in Zuid-Oost. Dit lege kantoorpand is een tijdelijke opvang voor vluchtelingen. De aandacht van de pedagoog en ontwikkelingscoach gaat vooral uit naar de kinderen in het gebouw. “De meeste kinderen zijn ontzettend getraumatiseerd.”

Dus regelde ze bijvoorbeeld voor de kinderen een uitje met Hakim (die van Sesamstraat). Maar ook jassen en warme kleding voor alle vluchtelingen in het gebouw. Dat deed ze door vrienden en kennissen in haar omgeving te vragen op het moment dat ze toch de warme kleding uit de kast halen, ook even te denken aan de vluchtelingen. De schoenen en jassen nam ze daarna meteen mee naar het vluchtcentrum. “Doordat ik er iedere week kom, weet ik tenminste wat er nodig is en is het risico kleiner dat instanties bedolven raken onder de spullen.”

Nu is Langedijk nog steeds op zoek naar warme jassen en schoenen. Maar ze zoekt ook Westbewoners die iets willen doen met de vluchtelingenkinderen en hun ouders om even de zinnen te verzetten. Ze denkt aan een buurtdiner, of een creatieve kinderactiviteit.

Wie jassen, schoenen of ideeën heeft, kan zich melden bij Marit, via een PM op haar facebookpagina (even zoeken op haar naam). Kleding kunnen lezers van De Westkrant ook aanleveren bij MidWest. Wij zorgen er dan voor dat de spullen in de auto van Marit terechtkomen. Wekelijks geven we een update van wat de vluchtelingen in Zuid-Oost nodig hebben.

DeWestkrant