Winkelpand wordt bankkluis

Hoogstins2024

Het vorig jaar door de gemeente dichtgetimmerde pand aan de Admiraal de Ruijterweg 63 krijgt een nieuwe huurder: bankkluisjehuren.nl. De nieuwe huurder zet in de winkel een grote kluis neer, waar klanten een safe kunnen huren waar ze 24 uur per dag bij kunnen. Er is camerabewaking en de kluis is kogelwerend. De kluisjeswinkel gaat over een maand open.

In de Schilderswijk in Den Haag is al een dergelijke winkel voor klanten die hun kostbare spullen liever niet in huis willen hebben. Volgens medewerker Viktor Bijkerk hebben ze daar vooral klanten van Surinaamse, Marokkaanse en Turkse afkomst. Met name juwelen van bruiloften gaan in de kluisjes, maar ook contant geld en documenten.

Voor € 140 per jaar hebben klanten al een safe. De inhoud kan verzekerd worden voor € 20.000. Het bedrijf springt volgens Bijkerk in het gat dat banken hebben achtergelaten door filialen in wijken te sluiten.

Volgens de website werkt het bedrijf samen met geldverstuurbedrijf Western Union. Dat gaat binnenkort veranderen. Bankkluisjehuren.nl gaat straks samenwerken met Ria Money Transfer.

DeWestkrant