3 Caribische nieuwkomers in (Nieuw-)West

Mondi, Nieuw-West. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Plato Loco in Westerpark is een klassieker op het gebied van de Caribische cuisine. Liefhebbers van deze keuken kunnen hun lol op. De laatste tijd hebben ze er minstens drie adressen bijgekregen, waaronder eentje met een Antilliaans concept.

1. Caribbean Grill, Cabralstraat
De zaak van Virgil Hassell zit sinds 4 maart in De Baarsjes, op de plek waar voorheen de Pom Bar zat. Wat een blije plek was dat! Een uurtje hier zitten en het was bye bye Prozac. De eigenaar van Caribbean Grill heeft er (voorlopig) een afhaalzaak van gemaakt. Toen ik er gisteren rond 17.00 uur langsliep, stond er al een rij voor de kassa. Volgens de eigenaar is zijn zaak razend populair onder rappers, influencers en BN’ers. Caribbean Grill mag dan nieuw zijn in De Baarsjes, het is géén groentje. Zo stond de zaak eerder met een foodtruck op een bedrijfsterrein in Nieuw-West. Die kleurrijke truck sloot aan bij het concept waar de zaak om draait: truk di pan, broodje van de truck. Op Aruba en Curaçao is truk di pan een begrip. Het staat voor een snelle hap die je meestal alleen ’s avonds kan kopen. In West kun je de (stevige) hap al vanaf 16.00 uur scoren. Denk aan loaded fries en grillschotels met garlic shrimp, pittige kippenvleugeltjes of steak. Bij het menu heeft Virgil zich laten inspireren door het eten van zijn moeder Rosita. Houd de socials in de gaten; Virgil broedt op plannen voor een restaurant met cocktailbar.

2. Jerk Bay, Nieuwe Hemweg
Totdat de sympathieke en uiterst bevlogen Damion Rosegreen zijn eigen Jamaicaanse restaurant in West heeft, werkt hij vanuit een ruimte in de Kitchen Republic in Westerpark. Met liefde grilt hij daar likkebaardend lekkere jerk chicken voor je: boterzacht vlees met een heerlijk prikkelende rooksmaak. Deze (halal) kippendijen en ander lekkers van Jerk Bay kun je laten bezorgen of afhalen. Hoewel de zaak van de ‘Jerk Master van West’ al twee jaar bestaat, hapte ik pas onlangs in het onweerstaanbare kippenvlees van zijn grill. Een culinaire ontdekking van jewelste!

3. Mondi, Aletta Jacobslaan
Sinds januari heeft Mondi ook een filiaal in Nieuw-West. In stadsdeel Zuid en in Badhoevedorp had de keten al voet aan de grond. Het concept is bedacht door chef-kok Justin Niessen, die behalve Mondi ook restaurant Just in Rotterdam heeft. Justin, die Curaçaose roots heeft, mixt de gerechten waarmee hij is opgegroeid met smaken uit de rest van het Caribische gebied. Hij topt dit af met Franse invloeden en ‘een randje Mokumse bravoure’. Een van de signature dishes is baka ribs, ribbetjes van rundvlees die 18 uur worden gegaard. Lunchen kun je er onder meer met pompoenpannenkoekjes met rozijn en kaneel. Verder spotte ik taco’s met tonijn, avocado en seaweed crisps, een stoofschotel van papaya met aardappel en mais en geroosterde zeebaars met een Creoolse saus van tomaat, ui en paprika. Behalve lunchen en dineren in stijl kun je er ook borrelen. Op vrijdag, zaterdag en maandag staat er een dj paraat. Waar het feestje is? Onder het Corendonhotel! Geloof me: zodra je er binnenloopt, vergeet je subiet de grijze buitenwereld. Wanden behangen met tropische bloemen en paradijsvogels, een larger than life flamingo en een stortvloed van varens en bananenplanten staan daar garant voor.

DeWestkrant