Aantal coronabesmettingen daalt (licht), maar stijgt in West

(beeld: Unsplash)
Hoogstins2024

Net als landelijk, daalt het aantal coronabesmettingen in Amsterdam licht, volgens de GGD. Maar in West is het aantal besmettingen afgelopen week juist gestegen: van 242 naar 281. Dat is een toename van meer dan vijftien procent op weekbasis. In Nieuw-West nam het aantal besmettingen af, van 333 naar 305 wat een lichte daling betekent.

Nu telt West 281 besmette personen per 100.000 inwoners, in Nieuw-West zijn dat er nog steeds meer: 305 per 100.000. Gemiddeld zijn er in Amsterdam 256 besmette mensen per 100.000. West en Nieuw-West scoren dus nog steeds bovengemiddeld.

Vergeleken met een maand geleden, is het aantal aangetoonde coronabesmettingen meer dan  gehalveerd. In de week van 14 oktober noteerde de GGD in Nieuw-West 802 besmettingen, in West werden toen 613 positief getesten gemeld.

Met de nieuwe corona-maatregelen die dinsdag zijn aangekondigd, mogen vanaf 1 december ook huisgenoten van iemand die positief test op corona naar de teststraat. Ook als ze geen klachten hebben. Hetzelfde geldt voor iedereen die een melding heeft gekregen van de coronamelder-app. Eerder kreeg deze laatste groep mensen het advies om tien dagen in quarantaine te gaan. Straks hoeven ontvangers van een corona-melding maar vijf dagen in quarantaine. Testen zij daarna negatief, dan mogen zij weer naar buiten.

DeWestkrant