Bali in De Baarsjes

Hoogstins2024

West heeft alles in huis voor je welbevinden, waaronder een Balinees walhalla om te koesteren: Bali Incense Spa.

Voordat ik op vakantie ging waren mijn spieren zó verkrampt dat ik amper meer kon tikken. Hoewel ik normaliter naar Thailand Dreams op het Hugo de Grootplein ga om mijn spieren los te kneden, liep ik ditmaal binnen bij Silk Thai in de Kinkerstraat, waar ene Vong tijd voor mij had. Nou, dat heb ik geweten. Tengere vrouw, lieve lach. Maar, oh mijn god, die handen! “Zielig dat jij vast zit”, zei ze. Snoezig haar mededogen, alleen jammer dat ze nul compassie liet voelen. Onder haar krachtige klauwen voelde ik me een knoertharde homp deeg waarvan ze per se luchtig croissantdeeg wilde maken. De tranen stonden in mijn oog, maar een bikkel als ik (?) geeft natuurlijk geen kik. Bovendien: no pain, no gain. Leven is lijden, bla bla. Doorbijten, dus. De gain kwam pas de dag erna: ik kon mijn armen zo soepel bewegen dat ik zowat zin had om te auditeren voor een plaats in het Nationaal Ballet.

Lulur body scrub
Maar in plaats van naar de Stopera vloog ik voor twee weken naar Indonesië. Toen ik daarna weer in Nederland landde, wilde ik maar één ding: me weer onderdompelen in Indonesische geuren en kleuren. Gelukkig is dat in West zo simpel als wat. Gewoon even inchecken bij Incense Bali Spa in de Curaçaostraat in De Baarsjes. Eigenares Komang woont sinds 2010 in Amsterdam en is gespecialiseerd in traditionele lichaamsbehandelingen van haar geboorte-eiland, zoals de lulur body scrub, waarbij dode huidcellen worden verwijderd met een smeersel van natuurlijke ingrediënten uit Bali.

Package-deal
Natuurlijk geeft de pittige, energieke Komang ook de beroemde Balinese massages. Dit type massage is verfijnder dan een ‘gewone’ Indonesische massage (pitjit) en combineert technieken uit de Zweedse massage, aromatherapie, reflexologie en acupressure massage. Balinese massages worden meestal gebruikt om te ontspannen, maar kunnen ook worden ingezet om spieren los te maken en pijnlijke plekken te verlichten. Ik ga voor het softere werk, de relax massage, en plak er een Balinese facial aan vast. Een package-deal van 80 euro voor 1,5 uur.

Facelift zonder chirurgie
De salon is fris en baadt in het licht. Je hoort er geen kip, terwijl het Mercatorplein op loopafstand is. In de behandelkamer met Balinese kleden ruikt het naar jasmijn en hoor je spirituele loungemuziek. Bij wijze van kick-off wast Komang mijn voeten in een badje met bloemenblaadjes. Daarna zet ze haar handen in mijn rug en in meer. Ze kneedt zacht, maar niet zo suf zacht dat het geaai wordt. De muziek, de geur van de olie, de rust. Na enkele minuten zink ik weg en word ik pas wakker als Komang me vertelt dat ze nu de facial gaat doen. Crèmetje hier, zalfje daar. Maskertje op, maskertje weg. Tutten op niveau, hoe lekker.  Ik heb het idee dat mijn wallen na afloop minder laag hangen en dat mijn doorleefde huid is opgekalefaterd: hij is zachter en elastisch dan ooit. Alsof ik een facelift zonder chirurgische ingrepen heb gehad. Natuurlijk is het de vraag hoe lang dat hoofd zo blijft, maar voor nu zit ik in ieder geval goed. En het nu, daar gaat het om, nietwaar?
http://www.incensebalispa.nl

P.S. Voor meer relaxadressen: https://www.dewestkrant.nl/de-massagelijst-van-west/