Bewoners Nieuw-West kunnen plan lanceren voor betere buurt

De Westlandgrachtsluis gaat weer open voor pleziervaart naar de Sloterplas. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Inwoners van Nieuw-West kunnen nu zelf voorstellen voor een betere buurt op de politieke agenda zetten. Via het nieuwe online platform De Stem van Nieuw-West kan iedereen ideeën posten en andere buurtbewoners uitnodigen om op het idee te stemmen.

Iedere maand zal het voorstel met de meeste stemmen door het algemeen bestuur van Nieuw-West worden besproken. Goede ideeën kunnen zo zonder tussenkomst van ambtenaren en procedures direct onder de aandacht komen van het stadsdeelbestuur. Nieuw-West treedt hiermee in de voetsporen van stadsdeel West, waar het online platform al langer bestaat en veel plannen en ideeën heeft opgeleverd.

Hondenspeeltuin

Op de vandaag gelanceerde website Stem van Nieuw-West staan al diverse voorstellen, zoals een opknapbeurt van het Eendrachtspark, een speeltuin voor honden, een veiligere en minder lawaaiige Meer en Vaart en het openstellen van de Westlandgrachtsluis voor pleziervaart om een rondje Sloterplas mogelijk te maken. Ook wil iemand stoplichten uitrusten met een Wifi-camera die foto’s neemt bij overtredingen.

DeWestkrant