Ombudsman wil gesprek over bouwplan Bos en Lommer

De buurt rond de Lidl in Bos en Lommer waar veel nieuwe woningen zijn gepland. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Amsterdamse ombudsman Munish Ramlal gaat een gesprek organiseren tussen bewoners van Bos en Lommer en dagelijks bestuurder Melanie van der Horst van stadsdeel West. Aanleiding is een klacht van bewonersgroep Geen Beton en Lommer over de participatie rond de bouwplannen voor zo’n 450 nieuwe woningen.

“In de kern komt de klacht van de bewoners erop neer dat in het participatietraject niet oprecht geluisterd wordt”, schrijft Ramlal in de uitnodiging aan Van der Horst. “Zij hebben de indruk dat de gemeente als een wals over de bewoners heen gaat en dat zelf onvoldoende doorheeft. Wat hen ook steekt, is dat ze als lastig – als NIMBY – weggezet worden, alsof ze tegen de overheid zouden zijn, tegen de vernieuwing.”

De gemeente en drie corporaties willen in een gebied langs de A10 tussen de Admiraal de Ruijterweg en de Wiltzanghlaan circa 450 woningen bouwen. De bewonersgroep vindt dat aantal te groot en maakt ook bezwaar tegen de hoogte van geplande woontorens. 

“We zijn als bewoners zeker niet tegen bouwen en zien goede kansen om hier zo’n 200-250 woningen toe te voegen maar dan wel in lijn met wat de buurt aankan wat de afspraken zijn”, aldus Geen Beton en Lommer in de klachtbrief aan de ombudsman. Al eerder is een petitie opgesteld die ruim 650 keer is ondertekend. 

DeWestkrant