BeYou wil Dubai naar Amsterdam halen

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op de Facebook-pagina RestoTips Amsterdam klinkt een lofzang voor café en boutique BeYou op het Piri Reïsplein in De Baarsjes. Patricia ging er langs.

‘Een pareltje’, ‘Super schattig’, ‘Kapot leuk’. De leden van Facebook-pagina RestoTips Amsterdam zien BeYou op het Piri Reïsplein helemaal zitten. Volgens hen is de koffiezaak ideaal voor een ‘mama’-dag’, een uitje met vriendinnen of om een ‘bakkie’ te doen.

Sieraden en parfumolie

Behalve koffiedrinken kun je bij BeYou ook shoppen. Achterin de frisse, spierwitte zaak fonkelen de sieraden je tegemoet. Pal ernaast liggen flesjes parfumolie. BeYou is een café en boutique ineen en wil ‘Dubai naar Amsterdam halen’. Met de loeigrote kroonluchter aan het plafond zetten de eigenaren dat streven kracht bij. De rotanstoeltjes bij de deur zijn weliswaar niet heel Dubaïaans, maar wel hartstikke doddig en Insta-waardig. Datzelfde geldt voor de met nepbloemen behangen fauteuil bij het raam. Strike a pose!

Zomer
Een menu is er nog niet. “We zijn pas open”, legt de medewerkster uit. Dat ‘pas’ blijkt een rekbaar begrip te zijn. Volgens het meisje is de zaak sinds het begin van deze zomer open. “Ik kan iedere koffie maken die jullie willen. Iets met matcha of chai kan ook.” Het worden twee chai latte (4,50 euro per stuk).

Sandwiches
Voor erbij zijn er chocoladekoekjes, muffins en zakjes popcorn. De kinderen die hier in de speelhoek los kunnen gaan, lusten er ongetwijfeld pap van. Binnenkort gaat BeYou ook sandwiches, yoghurt en salades serveren. Kom maar door, en snel. Een zaak op zo’n bloedmooie plek verdient een echte kaart. Nu is het mij nog iets te veel ‘work in progress’.

DeWestkrant