Hond in West kan vaak niet loslopen op 500 meter van zijn huis

Lekker trainen met je hond in het Erasmuspark (foto: wholetthedogsworkout.nl)
Hoogstins2024

Honden in West zouden binnen een straal van 500 meter moeten kunnen loslopen, maar dat kunnen ze vaak niet. Op een kaartje in een nota van stadsdeelcommissie West is te zien dat hondenbezitters vaak een eind moeten lopen om hun hond te laten rondrennen.
Meer honden dichtbij huis laten loslopen, is een ingewikkelde puzzel. Want het is in West woekeren met ruimte. Bovendien gaan speelse honden en spelende kinderen of zonnebadende recreanten niet echt samen.
In het voorstel van het stadsdeel worden allerlei plekken genoemd waar honden kunnen loslopen. Zo ligt er een voorstel om een plek te maken boven de tunnelmond van de Spaarndammertunnel, het westelijke deel van de Admiralengracht en bij de Postjeswetering. Verder wil het stadsdeel dat er meer ‘hondenspeeltuinen’ komen, zoals die er al zijn in het Erasmuspark en aan de Geuzenkade.
Daarbij krijgen plekken waar wel of geen honden mogen komen nieuwe bordjes, zoals hieronder is te zien. De stadsdeelcommissie bespreekt de hondenregeling dinsdagavond.

(bron: ‘Verbetervoorstellen hondenregelingen Stadsdeel West’)

Dit is het kaartje waaruit volgens het stadsdeel blijkt dat honden en baasjes ver moeten lopen met hun honden om ze te laten rondrennen.

(bron: ‘Verbetervoorstellen hondenregelingen Stadsdeel West’)