Bier drinken tussen de kantoren

Hoogstins2024

Sloterdijk is omgetoverd tot Biergarten. Het nieuwe café Bret houdt hier dit weekend de eerste editie van het Amsterdam Craft Beer festival. Gisteren was de eerste avond en De Westkrant was erbij.

Binnen een mum van tijd waren alle picknicktafels bezet en van het saaie plein dat omringd wordt door kantoorpanden, was weinig over. Het festival biedt bierliefhebbers niet alleen een diversiteit aan bieren, ook laat het het publiek kennis maken met een nieuwe plek.

,,Vandaag en morgen wordt het festival ruiger”, vertelt initiatiefnemer Thomas Boonstoppel. ,,Er worden oude auto’s op het terrein geplaatst en dj’s en bands komen optreden. Hierin verschillen wij van andere bierfestivals. Wij richten ons op een jongere doelgroep en schenken speciaalbier.”

Bierbrouwers vullen het Orlyplein met stands, waar zij ter plekke bier brouwen. Festivalgangers kunnen daarnaast kiezen tussen Europese, Amerikaanse, Nederlandse en lokale bieren. Ook Nordman, het eigen biermerk van Boonstoppel, ontbreekt niet.

Na een lange strijd over vergunningen, is café BRET voor het eerst opengegaan in april. Het café, dat uit containers bestaat, is sindsdien een groot succes. Dit is deels te danken aan de plek, denkt Thomas. ,,Mensen vinden BRET een toffe plek. Het draagt bij aan het leefbaar maken van Sloterdijk. Daarnaast is het de bedoeling dat de containers een groene uitstraling zullen krijgen. Er is klimop geplaatst die het café uiteindelijk helemaal zal. overwoekeren.”