Bij Brasserie Rocks krijg je een koninklijke behandeling

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Ondanks het chique interieur is Brasserie Rocks in Oud-West laagdrempelig. De prijzen zijn laag en Stadspashouders krijgen korting. Volgens Patricia doet het personeel er alles aan om je een perfecte avond te bezorgen.

Zoals ik eerder schreef, wil mijn buurjongen dolgraag kok worden. Hij droomt ervan om ooit aan de slag te gaan bij Bella Storia in Westerpark, het restaurant waar hij al kwam toen hij een jaar of twee was. Ik kan je vertellen dat hij hard op weg is om zijn ambities waar te maken. Hij studeert inmiddels voor kok aan het MBO College Centrum in de Da Costastraat. Toen ik hem laatst sprak, was hij niet houden. Hij was zó enthousiast over de school én het lesrestaurant Rocks dat hij zowat over zijn woorden struikelde. “Je moet er echt eens gaan eten. Rocks is goed en niet duur.”

Chic interieur
‘Zijn’ restaurant blijkt een brasserie in een hoge, lichte ruimte te zijn. Met spierwit  tafellinnen, glimmend bestek en fonkelende glazen oogt het chic. Het jonge personeel ziet er spic en span uit. Keurig in broekpak gestoken, de lange (donker)blonde haren vastgebonden in een staart. Bij binnenkomst begroeten de studentes ons hartelijk. “Wat fijn dat u heeft gereserveerd.” Onze jassen worden aangenomen. De drankjes, de kaart en het brood komen als vanzelf.

Warm bad
Als we onze bestelling doorgeven, herhaalt de serveerster onze wensen en checkt ze nog even of we echt geen voorgerecht hoeven. Ze doet dit ‘voor de zekerheid’. Het straalt van haar – en de andere medewerkers – af dat ze ons een perfecte avond willen bezorgen. Je zit hier als in een warm bad. Zachte muziek op de achtergrond, kabbelend gebabbel van medegasten, gedempt licht. We zakken nog wat dieper weg in onze stoelen en voelen de stress om van alles en nog wat wegebben.

Fish & Chips
Behendig serveert de serveerster even later onze gerechten: fish & chips met remouladesaus en een sukadesteak met Zaanse mosterdmousseline, bimi en een sjalottensaus (8 euro per portie). Ze zet er extra friet (2 euro) en twee porties groente naast. Ik zie dat we een explosie van friet op tafel hebben – waarom bestel ik altijd te veel? Met de gefrituurde visbeignets erbij krik ik het ‘snack-gehalte’ nog meer op. De groente, inclusief heerlijke groene asperges met bite, brengt mijn maaltijd wat meer in balans. Terwijl mijn tafelgenoot ook het een na het andere knapperige frietje wegwerkt, mompelt hij ‘lekker vlees’ en kaapt hij een van mijn lekkere visbeignets. Ik begrijp hem wel: ze zien er verleidelijk uit. Ook al hadden ze van mij best iets bruiner gemogen, maar dat is slechts een detail.

Stadspas
Tussendoor checkt de serveerster regelmatig of alles naar wens is. Aan het eind vraagt ze of het heeft gesmaakt. Als we knikken, begint ze te stralen en zegt ze: “Super.” Hoe leuk is dat? Wat een ijverige, betrokken dame. Zulke leerlingen wil elke school wel.  Ze loopt mee naar de jassen en blijkt onthouden te hebben wie welke jas heeft. Tevreden gaan we naar huis. Hier lunchen lijkt me ook wel wat voor een volgende keer. Ik zag huisgemaakte kroketjes op de kaart staan (4,50 euro), eggs benedict en saté met friet. Ondanks het chique interieur is Rocks erg laagdrempelig. De prijzen zijn laag en laat je je Stadspas zien, dan kun je met 2,50 euro korting eten. Deze korting geldt echter niet voor het ontbijt en bij speciale acties.