Bijna net echt: een privé-rondleiding door Het Schip

Het Schip in de Spaarndammerbuurt. (Foto Museum Het Schip)
Hoogstins2024

Op 1 juni gaat Het Schip weer open, maar nu nog kun je nog in een privérondleiding via Skype, WhatsApp of Facetime de tentoonstelling van de Duitse architect Bruno Taut bekijken die sinds 6 maart in het museum is. Taut (1880-1938) maakte tot hij moest vluchten voor de nazi’s in Berlijn baanbrekende, bontgekleurde arbeiders- en stadswijken, zoals het beroemde Gartenstadt Falkenberg in Berlijn en Das Bunte Magdeburg.
Taut was een groot bewonderaar van De Stijl en de Amsterdamse School, en met name van Michel de Klerk die Het Schip ontwierp. Behalve architect was Bruno Taut een ’totaalkunstenaar’. Zo schreef hij ook scenario’s en maakte decors voor toneelvoorstellingen.
Behalve de rondleiding volgen, kun je ook via zoom de lezingen bijwonen van de curator. Bestel hier je tickets voor de rondleidingen. Hier kun je een kaartje kopen voor de online lezingen.
Per 1 juni gaat Het Schip weer open. Het museum is nu bezig alles in te richten zodat bezoekers terecht kunnen volgens de richtlijnen van het RIVM.