Zin in barbecue? Dit zijn de beste adressen voor vlees en vis in Westerpark

Hoogstins2024

Of je nu gaat BBQ’en op je balkon, dakterras of in de tuin, alles valt of staat met de juiste voorbereiding. In Westerpark scharrel je met gemak de beste ingrediënten bij elkaar. Deze adressen mag je niet missen.

Keurslager Peter van Poorten, Van Limburg Stirumstraat
Iets verderop zit deze slager met ontzettend vriendelijk personeel. Je kunt er ‘gewoon’ losse stukken vlees kopen of een van de drie BBQ-pakketten: Mixed Grill, Helemaal Lam of Westerpark. Bij het eerste pakket kun je kiezen uit vier soorten vlees, waaronder spareribs, gemarineerde speklappen, biefstukspiesen en hamburgers. De slager bezorgt ook thuis.

Alhoceima, Tweede Nassaustraat
Halal-slager die te herkennen is aan de ronddraaiende kippen aan het spit. De worstjes, vooral de merguez, zijn een verplicht grill-nummer. De gekruide stukken kippenvlees doen het ook goed op de BBQ, net als het excellente lamsvlees.

Bario Market, Tweede Nassaustraat
Moustapha Bourass, de favoriete buurman van Westerpark, is altijd vrolijk en breidt zijn assortiment nog dagelijks uit. ‘Officieel’ is Bario een groentezaak, maar stiekem is het een delicatessenzaak waar je net zo makkelijk verfijnde mayo als nori-vellen en gepelde pistaches kunt scoren. Natuurlijk vind je er ook alle ingrediënten om salades van te maken én groente die je prima kunt grillen, zoals paprika, courgette, asperges en aubergine. Platte broden (en baklava) heeft Moustapha ook.

Alicante Vis, Van Slingelandtstraat
Voor vis moet je teruglopen naar het Van Limburg Stirumplein en via Café Amsterdam naar het bedrijventerrein bij de Van Slingelandtstraat gaan. Ik ben helaas zelf nog niet bij Alicante geweest, maar vaste klanten zijn enthousiast over de kibbeling van echte kabeljauw. Maak je BBQ compleet met gamba’s, sardientjes en zalmmoten. Handig: Alicante bezorgt ook thuis.

Boótoe, Van Limburg Stirumplein
Naast hapklare gerechten heeft Boótoe aan het Van Limburg Stirumplein ook lekkers dat je zelf nog moet klaarmaken op de BBQ, in de oven of in de pan. Ze hebben bijvoorbeeld voorgegaarde jerk chicken en pikante kippenbouten gemarineerd in limoen en citroen. Je kunt dit online bestellen, of naar de sinds begin deze maand geopende winkel. 

 

 

 

DeWestkrant