BoLo bloeit bij Maison des Fleurs

Marissa Alberts van Maison des Fleurs is blij met de buren van De Boeg.
Hoogstins2024

Er waren veel protesten tegen de kiosken in Amsterdam-West. Maar hoe gaat het eigenlijk met de nieuwe ondernemers in deze mini-winkeltjes? Kiosk #3: Maison des Fleurs.

Marissa Alberts verkoopt sinds mei bloemen op de brug over de Erasmusgracht aan de Hoofdweg. ”Met mijn moeder was ik aan het kijken voor een geschikte locatie voor een bloemenwinkel. Ik heb niet bewust gekeken voor een kiosk, maar vond het meteen een leuk project. Het heeft veel voordelen, zo ben ik veel onder de mensen.”

Nog niet wetende dat ze een grote passie had voor bloemen, begon Marissa ooit aan een bijbaantje in een bloemenwinkel. ”Toen ik nog op de middelbare school zat, had ik een baantje nodig. Werken voor een bloemist leek mij wel wat. Uiteindelijk heb ik er vier jaar gewerkt. Daarna besefte ik dat ik iets voor mezelf wilde beginnen.”

Van protesten van buurtbewoners is nooit sprake geweest, zegt ze. ”Buren komen hier regelmatig langs en noemen mijn kiosk een echte aanwinst voor de buurt. Ik zit naast ouderencentrum De Boeg. Ideaal, want bezoekers kunnen snel een bloemetje halen.”

Ook denkt Marissa dat de kiosk opvalt. ”Mensen rijden over de Hoofdweg en zien mijn kiosk staan. Vaak stoppen zij impulsief om een boeketje te halen.”

Ondanks haar jarenlange ervaring met bloemen, blijft het bloemistenvak Marissa altijd boeien. ‘’Ik kijk regelmatig op internet naar nieuwe bloesemtakken of boeketten. Vervolgens probeer ik dat na te maken. Daarnaast blijft mijn werk gevarieerd doordat ik ook bruid-en-rouwboeketten maak.”