Bolo verzamelt GFT-afval zelf

(foto: I can change the world with my own two hands)
Hoogstins

Amsterdam is zo’n beetje de enige gemeente in Nederland waar het groente-, fruit- en tuinafval niet wordt ingezameld. En het duurt nog wel tien jaar voordat dit wel gaat gebeuren, zo kondigde wethouder Abdeluheb Choho onlangs aan. In Bos en Lommer kunnen bewoners wel met hun GFT-afval naar I Can Change, de buurtmoestuin in de Jasper Leijnsestraat, bij de Jan van Galenstraat. 

Daar is een speciaal luik in de voorgevel gemaakt, zodat bewoners daar de schillen, eierdoppen, koffieprut ook buiten openingstijden van de tuin kunnen dumpen. Mensen van I Can Change komen binnenkort langs de deuren in Landlust en aangrenzende wijken in Bos en Lommer met GFT-wijzers met instructies voor wat te scheiden en wat niet. In de buurtmoestuin maken ze van het afval compost en daarop worden weer biologische groenten en fruit gekweekt.

I Can Change wil niet alleen compost voor de eigen tuin, maar ook dat andere buurttuinen in West verzamelpunten worden voor GFT-afval en kan daar bij helpen. Zo hoeft West niet te wachten tot de gemeente een GFT-inzamelsysteem heeft.

www.icanchangetheworldwithmytwohands.nl