Bouw woontoren en vernieuwing Delflandplein vertraagd 

Het Delflandplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het gaat nog jaren duren voordat het Delflandplein in Nieuw-West een opknapbeurt krijgt. Eerst moet er een nieuwe woontoren komen, maar de bouw start een jaar later dan gepland.

Eind vorig jaar had de bouw moeten beginnen van een woontoren met winkels en kantoorruimte aan het Delflandplein, plus een parkeergarage onder de A10-West. Helaas lukt dit niet, zo laat de gemeente weten. De ontwikkelaar heeft meer tijd nodig om de plannen voor te bereiden, aldus de gemeente.

De verwachting is nu dat in de volgende winter kan worden gestart met de bouw. Pas als de woontoren met 66 appartementen klaar is, kan de gemeente beginnen met het vernieuwen van het Delflandplein. De oplevering van de toren is nu voorzien eind 2026. 

Op het nieuwe plein is straks ruimte voor ontmoeting, spelen en terrasjes voor de horeca, aldus stadsdeel Nieuw-West eerder. Het plein moet beter zichtbaar worden door uitnodigende, groene ingangen. Het plein zelf wordt ook groener. Het lager gelegen blauwe stuk zal voor een deel worden gevuld met planten.

Sinds september staat er een kas op het plein. ’t Glazen huisje is bedoeld als ontmoetingsplek voor buurtbewoners, met de mogelijkheid van activiteiten. 

DeWestkrant