Brugreparatie: 2 jaar lang andere route bus 18 en 21

Bus 18 krijgt twee jaar een langere route. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De reparatie van een brug heeft langdurige gevolgen voor bussen en trams in- en rondom de Staatsliedenbuurt. Bus 21 krijgt een iets kortere route, die van bus 18 wordt wat langer. Veranderingen zijn er ook voor tram 3 en 5. 

De gemeente laat dit weten in een brief aan buurtbewoners. De wijzigingen hebben te maken met de reparatie van de brug Bullebak over de Brouwersgracht in de Marnixstraat. Die wordt twee jaar lang afgesloten voor auto’s, bussen en trams. Dit zijn de wijzigingen:

Bus 21 (Centraal Station – Geuzenveld) rijdt vanaf 17 augustus niet meer via de Marnixstraat en Van Hallstraat, maar via de Haarlemmerweg. De route van deze drukste buslijn van Amsterdam wordt daardoor korter. 

Bus 18 (Centraal Station – Slotervaart) neemt vanaf 17 augustus via een iets langere route de vervallen haltes in de Van Hallstraat over. 

Tram 3 en tram 5: De begin- en eindhalte van lijn 3 op de Zoutkeetsgracht wordt vanaf 19 augustus opgeheven. De lijn zal twee jaar lang beginnen en eindigen bij de Westergasfabriek in de Van Hallstraat. Dat is nu begin- en eindpunt van lijn 5, die een tijdelijke begin- en eindhalte krijgt in de Marnixstraat ter hoogte van de Eerste Marnixstraat.