Hier kun je zwemmen in het buitenbad

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins

Het wordt tropisch warm. Dus neem een duik in een van de zwembaden van West. En geld overhouden voor een ijsje? Bij het Brediusbad heb je de beste deal.

Bredius

Een klein vergelijkend warenonderzoek onder buitenbaden wijst uit dat zwemmers in West bij het Brediusbad de allerbeste deal hebben. Niet alleen voor kinderen is een kaartje goedkoper, ook volwassenen betalen aan de Spaarndammerdijk het minste. Bovendien is het Brediusbad iedere dag het langst open.

Het zwembad uit 1953 heeft een 25-meterbad, een kinderbad en een pierenbadje met grappige speeltoestellen. Het bad is door de week open van 7.00 tot 17.30 uur. Ochtendzwemmers moeten op dinsdag en donderdag niet gek opkijken als er mensen rondlopen zonder badpak of zwembroek. Dan is namelijk naaktzwemmen toegestaan. Bij extreem mooi weer is het bad langer open, namelijk tot 19.00

Het Brediusbad is met name voor kinderen het goedkoopste zwembad van West. Kinderen onder de vijftien betalen € 1,80, volwassenen € 4,05.

Mercator

Bij Sportplaza Mercator aan de Jan van Galenstraat betalen volwassenen én kinderen € 5,05. Open is Sportplaza Mercator doordeweek van 13:00 uur tot 18:00 uur, maar in de zomervakantie kun je er iedere dag van 11.00 uur tot 18.00 uur terecht.

Overigens is dit bad echt voor de mooi weer-zwemmers. Als het regent of buiten erg fris is, blijft het bad gesloten.

Sloterparkbad

Het Sloterparkbad heeft zijn buitenactiviteiten behoorlijk uitgebreid. Buiten zwemmen in het Sloterparkbad kan tijdens de recreatie-uurtjes van 13.00 uur tot 18:30 uur op woensdag en van 13.00 uur tot 16.00 uur in het weekend. Hier kost een kaartje € 4,75 voor kinderen én volwassenen.