School of Understanding naar Orteliusstaat

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins

De vorig jaar opgerichte School of Understanding groeit zo hard, dat ze moet verhuizen. In januari gaan ongeveer 120 leerlingen naar het oude gebouw van P. Oosterleeschool (later De Kleine Prins) in de Orteliusstraat, vlakbij de Postjesweg.

Directeur Mark Veenstra van de school is erg blij met de aanstaande verhuizing. “Het is vlakbij het Rembrandtpark, dat is natuurlijk geweldig voor de kinderen.”

De School of Understanding is een nieuw onderwijsconcept waarbij de levenshouding van het kind centraal staat. Kinderen worden gestimuleerd om over zichzelf en anderen na te denken. Verder leren ze daarbij ‘de kracht van optimistisch zijn’. Elk kind heeft een eigen leerlijn en daarnaast is de school tweetalig.

Dat concept slaat dus aan, gezien de groei van de school. Een aantal kinderen van andere scholen in West is afgelopen jaar overgestapt naar de School of Understanding, maar de groei zit vooral bij kinderen die voor het eerst naar school gaan.

Voor ouders binnen het postcodegebied van de Orteliusstraat dus goed nieuws: zij kunnen kiezen uit nog meer typen onderwijs. Ouders met kinderen in dit ‘plaatsingsgebied’ kunnen zich voor de verhuizing ook al aanmelden voor de School of Understanding.

www.sou.amsterdam