Verkoeling zoeken in de buurt 

Drukte zondagmiddag langs de Admiralengracht. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Bewoners van Bos en Lommer en De Baarsjes zochten in het weekend verkoeling in de Admiralengracht. Ook op andere plekken namen Westbewoners een duik, zoals op het Waterplein in Houthaven en de Sloterplas. Een enkeling waagde zich in de Kostverlorenvaart. 

Het gaat vaak om niet-officiële zwemplekken waarvan de waterkwaliteit niet wordt gecontroleerd. Het water bij het Sloterstrand wordt wel gecontroleerd, maar het strandje heeft de status officiële zwemlocatie verloren omdat het water niet schoon genoeg is. Zwemmen is nu ook hier op eigen risico, zo stelt de gemeente. In Houthaven heeft de gemeente een waarschuwingsbord neergezet. 

Het blijft nog de hele week warm. Wie liever naar een openluchtzwembad gaat, kan in de buurt kiezen uit het Brediusbad (Spaarndammerbuurt), Sportplaza Mercator (Jan van Galenstraat) en het Sloterparkbad (President Allendelaan).

West en Nieuw-West tellen verder acht openbare, gratis toegankelijke peuterbadjes, waaronder dat op het Bellamyplein (foto onder). Kijk hier voor een overzicht van de peuterbaden. 

Schaduw en een peuterbadje: het Bellamyplein in Oud-West. (Foto Richard Mooyman)