Buurt kiest horeca Burgemeester de Vlugtlaan

Het horecapand aan de Burgemeester de Vlugtlaan. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Buurtbewoners krijgen een stem in welke horeca-ondernemer zich mag vestigen in een pand aan de Burgemeester De Vlugtlaan. Verhuurder Eigen Haard wil een buurtpanel laten meebeslissen. Een oproep om met ideeën te komen heeft al ruim 150 reacties opgeleverd.

Het horeca-aanbod in de buurt van Plein ’40-’45 is te eenzijdig en geeft vaak overlast, zo concludeerde stadsdeel Nieuw-West eerder. Om die reden werd zelfs een tijdelijke horecastop afgekondigd. Eigen Haard wil nu een ‘passende ondernemer’ vinden voor Burgemeester De Vlugtlaan 188 door de buurt in te schakelen.

Uit de 150 ingestuurde ideeën en reacties worden de vijf ‘beste, meest genoemde en meest haalbare’ gekozen, aldus de corporatie. Een panel met ‘een voor de buurt representatieve groep mensen’ bepaalt vervolgens welke ondernemer de plannen mag verwezenlijken. “Een uniek project”, aldus Felice Postma van Eigen Haard. “Als dit positief uitpakt, zullen we de bestemming van horecapanden misschien nog wel vaker aan de buurt overlaten.”

In De Baarsjes in West is vorig jaar op soortgelijke wijze bepaald wie een horecapand van Ymere mag exploiteren in de Witte de Withstraat. Eetwinkel Buurman & Buurman werd uitgekozen om daar een café-restaurant te openen.