Reis langs kunst in De Hallen

Foto Jurriaan Schalken
Hoogstins2024

Op 8 juni is ‘Een Reis Langs Kunst’ te zien in de Passage van De Hallen Amsterdam. Tijdens het internationale kunstevent georganiseerd door SeeYou@Art worden schilderijen, installaties en sculpturen getoond van buitenlandse kunstenaars die zijn neergestreken in Nederland.

De kunstenaars vertellen tijdens ‘Een Reis Langs Kunst’ hoe zij Nederland ervaren en hoe hun leven hier en in hun geboorteland hun kunst heeft beïnvloed. Speciaal voor dit gratis toegankelijke event hebben de kunstenaars kleine werken gemaakt die zijn geïnspireerd op Nederland. Deze zijn op 8 juni te koop bij de SeeYou@Art Shop.

Deelnemers zijn Lana van Lanigh uit Rusland, Mohamed Bouyzgarne uit Marokko, Hanae Sasaoka uit Japan, Kirilla Mihai uit Roemenië, Victoria Soto uit Spanje, Nanna Lahn uit Denemarken,  Hemaseh Manawi Rad uit Iran en Mireille de Jong uit Nederland.

Zaterdag 8 juni | 13:00 – 18:00 uur | Passage van De Hallen Amsterdam. Gratis toegang

Ontdek de wereld van de ets

De van origine Argentijnse kunstenaar Pablo Ponce geeft een unieke ets workshop. In twee dagdelen (5 juni van 19.00 tot 20.30 uur en 8 juni  van 14.00 tot 16.00 uur) kunnen deelnemers deze grafeertechniek leren. Het werk van de cursisten zal ook op 8 juni worden geëxposeerd. Tickets a € 35,- voor de workshop zijn te koop via info@seeyouatart.nl

Over SeeYou@Art

Stichting SeeYou@Art organiseert drie keer per jaar een kunstevent in De Hallen. Hiermee biedt zij kunstenaars de kans zich te presenteren aan een breed publiek. De stichting bestaat uit kunstenaars, een curator, studenten van Academie Artemis, mensen met een interesse in kunst en cultuur en biedt vrijwilligers die langere tijd zonder werk zitten een podium om zichzelf te ontplooien.

Initiatiefnemer Cathelijne Mulders is vanuit haar passie voor kunst en cultuur in 2017 de stichting begonnen. SeeYou@Art vindt dit jaar plaats op 8 juni, 14 september en 9 november in De Hallen. Voor de editie ‘Veranderde Stad’ in november kunnen kunstenaars met 2- en 3D werk zich nog aanmelden via info@seeyouatart.nl

DeWestkrant