Buurt welkom bij festiviteiten 5-jarig bestaan De Hallen

Ingang De Hallen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Met veel activiteiten en een groot feest voor buurtbewoners viert De Hallen deze week het 5-jarig bestaan. Het monumentale gebouw in de Kinkerbuurt heeft zich ontwikkeld tot een bruisend centrum voor mode, kunst, cultuur, horeca en ambacht, met de Foodhallen en Filmhallen als grote publiekstrekkers. Ook zijn er bedrijven met sociale werkplaatsen en start-ups. 

De voormalige tramremise opende in 2014 de deuren als De Hallen, na jaren leegstand en een ingrijpende restauratie door de Tram Remise Ontwikkelings Maatschappij (TROM). “We zijn een stichting met als doelstelling om van betekenis te zijn voor de buurt”, aldus directeur Johan Valster. “Onze verjaardag vieren we daarom mét en door de buurt.” De feestelijke activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Woensdag 2 oktober: kindermiddag

Op woensdagmiddag zijn er tussen 15.00 en 17.00 uur allerlei activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Zo draait de FilmHallen Buurman & Buurman, kunnen kinderen hun haar laten invlechten door de kappers van Kinki Academy, geeft Studio Hester een fotocursus waarbij ouders door hun kroost op de kiek worden gezet en worden er muziekinstrumentjes geknutseld. Ook is er een poppenkastvoorstelling.

Donderdag 3 oktober: ouderenspecial, paneldiscussie en foto-expositie

Donderdag organiseren De Hallen in samenwerking met De Klinker tussen 13.00 en 17.00 uur een feestelijk programma speciaal voor ouderen uit de buurt. Een gezellige middag met bingo, creatieve workshops en afsluitend de voetjes van de vloer met Het Danspaleis.

De dag wordt afgesloten met een paneldiscussie getiteld Van Oud West Naar Goud West in café Belcampo, tussen 19.30 en 21.00 uur. Met onder andere architect André van Stigt die verantwoordelijk was voor de restauratie en buurtbewoonster Eva Pel.

Vanaf deze dag is in De Hallen ook de speciale foto-expositie ‘De Hallen of Fame’ te zien. De bekende fotograaf en buurtbewoner Daniel Cohen portretteerde voor de tentoonstelling tien bezoekers van De Hallen.

Vrijdag 4 oktober: Foodhallen Fest

Vrijdagavond viert de Foodhallen een speciaal verjaardagsfeest: Foodhallen Fest. Met eten, drinken en dansen. Tijdens het feest lanceert Two Chefs Brewing een nieuw bier, zijn er optredens van o.a. Geza Weisz & Dio. Ook maken bezoekers kans op een jaar gratis eten bij de Foodhallen. Van 17.00 tot 01.00 uur.

Zaterdag 5 oktober: Groot feest

Zaterdag is van 11.00 tot 23.00 uur de ’grand finale’ van de verjaardagsweek, met medewerking van alle ondernemers binnen De Hallen. Zo is er bij De FilmHallen een exclusieve filmvertoning van ‘The Art of Self-Defense’, zijn er mooie vintage items tijdens Zolder47 in Hotel de Hallen, zal het team van The Maker Store & Uncover Lab live een grote muurschildering maken, vinden er rondleidingen plaats, worden er diverse voorstellingen gegeven in Café Belcampo en OBA de Hallen. Ook zijn er kinderactiviteiten en workshops.

De Museumtram gaat tussen 11.00 en 17.00 uur rijden, met een halte op de hoek van de Kinkerstraat en de Ten Katestraat. De dag wordt feestelijk afgesloten met de theatervoorstelling ‘FF Niet Alleen’ van stichting On & Backstage in De Hallen Studio’s. Na afloop van de voorstelling is er live muziek. Hier het volledige programma voor 5 oktober.

Meer informatie: https://dehallen-amsterdam.nl

 

DeWestkrant