Cadeaus, koopjes en lekkers op MercatorMarkt Winter Special

Foto Greg Wijngaarde
Hoogstins2024

Zaterdag 25 november is er de MercatorMarkt Winter Special. Op het Mercatorplein staan tussen 11 en 17 uur kramen met nieuwe en ‘tweede leven’ cadeaus, koopjes, curiosa en lekkers. Optredens van lokale talenten luisteren de markt op en uiteraard kun je er terecht voor een hapje en een drankje. 

Op de gratis toegankelijke markt kun je wenskaarten en versieringen maken of je laten versieren door Smingk en AyaHenna. Ook kun je een kijkje nemen bij de postertentoonstelling Plaza West van Luan Buleshkaj en Fouad Lakbir met poëtische quotes over pleinen in de buurt.

Optredens zijn er zaterdag van lokale talenten Stephan Jongen, Sam Ghezzi & Linus Eppinger, bewonerskoor Bos & Lommer Zingt, Waanzinnig West met Joshua en Luan, Koorkuma, The Voice en The Rhythm of Aslan muziekschool. 

Inzamelingsactie 
Om buren en gezinnen met een laag inkomen te verrassen, worden spullen ingezameld voor kerstpakketten. Overtollig speelgoed, verzorgingsproducten en houdbaar voedsel kun je doneren voor de inzamelactie van Foor El-Qaar.

Rouwen en vieren
Gevoelens van gemis en rouw -om wie of wat dan ook- zijn rond de feestdagen vaak extra sterk. Op de markt kunnen bezoekers in de openlucht woonkamer samenkomen om verhalen te delen en een ‘herinnerlintje’ te hangen in de kerstboom. 
De kerstboom staat tijdens het initiatief Rouwen en Vieren van 14 tot en met 28 december op het Mercatorplein. In de sfeervolle glazen kas kun je dan –zoals vorig jaar- dagelijks tussen 12 en 20 uur een kaarsje aansteken.

DeWestkrant