Culinair rondje Sloterplas

Hotel Buiten. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De Sloterplas is een ideale plek om te wandelen of hard te lopen. Maar dat niet alleen: je kunt er ook zat lekkers scoren. Dit zijn de tofste haltes.

Bocador
In dit glazen huisje draait alles om Spaans-Marokkaanse gerechten en speelt een van ’s werelds bekendste houtskoolovens, de Josper grill, een prominente rol. Normaalgesproken zit je er als een koning(in) met zicht op de plas, maar voorlopig kun je er alleen maar eten afhalen of laten bezorgen. Wat wordt het? Gegrilde lamskoteletten met salade en friet, vissoep met gamba’s, mosselen, inktvis en vis, paella, zarzuela of een broodje hamburger?

De Duikelaar
Dit watersportcentrum aan de Sloterplas heeft nu een afhaalloket/eetwinkel met gerechten om van te watertanden. Huisgemaakte falafel met ovenfrieten, bijvoorbeeld. Of aardappel-knolselderijpuree met geroosterde groenten en stoofvlees. Voor toe: een stuk mandarijncake, apple crumble en/of kaasplankje. Het culinaire brein achter deze smakelijke stek: Madame Charlotte, het culinaire bedrijf van lekkerbek Charlotte Fielmich.

Hotel Buiten
Dit restaurant in zeecontainers is op een unieke manier tot stand gekomen: het is in elkaar gezet door vrijwilligers en gefinancierd met een crowdfundingsactie door buurtbewoners. De chef werkt hier geregeld met producten die je niet veel in andere restaurants ziet. Ook tijdens de tweede lockdown kookt hij erop los. Deze week maakt hij onder meer een quiche met spinazie en pastinaak, een cassoulet van witte bonen en procureur (varkensnek) en rendang van kip. Naast gerechten die per week wisselen, kun je er ook altijd een vis-, vlees- of kikkererwtenburger met friet en koolsla ophalen.

 

DeWestkrant