De beste adressen voor duurzame herenmode in West

Johnny at the spot in de Jan Pieter heidestraat. (Foto Het Ware Westen)
Hoogstins2024

Voor het kopen van kleding hoef je als man niet naar het centrum of Zuid. West telt steeds meer winkels met stijlvolle herenkleding die bovendien ‘eerlijk’ en duurzaam is geproduceerd. 

Met een wandeling of fietstocht in eigen buurt kun je op verantwoorde manier je garderobe aanvullen. Kun je meteen kijken of die broek of die trui wel past. Dat is meestal maar afwachten na een bestelling in een webshop. 

Voor mannen die kleding willen shoppen is een speciale route uitgestippeld langs winkels die hun aanbod steeds meer verduurzamen. Dit in het kader van de duurzame modecampagne Het Ware Westen, een initiatief van Stadsdeel West en het Amsterdamse mode-agentschap Charlie + Mary.

Vraag in de winkels naar de duurzame labels! Zo kun je met deze ondernemers in West een bijdrage leveren aan het schoner en eerlijker maken van de modebranche. 

ABOUT. De Clercqstraat 74 (M1)

Deze nieuwe winkel in West biedt onder meer het duurzame label Filippa K Men. Eigenaar Randy brengt een fijne combinatie van mode, kunst en lifestyle.

Qnoop Hannie Dankbaarpassage 6 (M2)

De flagshipstore van Qnoop in De Hallen verkoopt de leukste duurzame sokken in alle mogelijke kleuren en prints.

Denim City Hannie Dankbaarpassage 22 (M3)

In dit jeanswalhalla in De Hallen vind je het duurzame Amsterdamse label Kings Of Indigo en duurzaam denim van DKM.

Johnny at the Spot Jan Pieter Heijestraat 94 (M4)

Bekende multi-brandstore met ruime selectie van vooraanstaande duurzame labels zoals Knowledge Cotton Apparel, Colorful Standard en Yoost.

Schwung Jan Pieter Heijestraat 166 (M5)

Moeder, zoon en dochter achter Schwung houden van kwaliteit, niet van ‘fast fashion’. Zij verkopen onder meer het duurzame denimlabel Kings Of Indigo uit Amsterdam.

 

Meer shoppingroutes in West

Door West zijn in totaal vijf duurzame shoppingroutes uitgestippeld. De thema’s zijn Men, Women, Kids, Pre-Loved en Local Makers. Meer weten? Kijk op warewesten.nl  

DeWestkrant