De gloednieuwe bagelshop van Ramona is open

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bar Ramona in Oud-West verrast weer eens met wat nieuws. Dit keer met ‘de meest gruwelijke New York Bagels’. De broodjes komen uit de Bronx en worden belegd met cheese steak, tuna melt of steak tartare.

Om deze onzekere tijd te overleven, vinden horecaondernemers zichzelf steeds opnieuw uit. Ook Bar Ramona in de De Clercqstraat wisselt geregeld van gedaante. Vorig jaar sloegen ze de handen ineen met patatfabriek Frites uit Zuyd en openden ze samen een friterie: Frites uit Luyk. Sinds 6 januari spelen bagels een glansrol bij Ramona in Oud-West. En naar verluidt zijn dat bepaald niet de sufste broodjes.

Fishy of crispy?
Volgens een van de bedrijfsleiders worden de (ingevroren) bagels ingevlogen vanuit de Bronx in New York. In Amsterdam worden ze door chef Graeme afgebakken en vervolgens belegd. Qua beleg kun je het zo dol maken als je wilt. Kies je voor groen (avocado, tomaat, mesclun salade), fishy (tonijn, rode ui, jalopeño, gruyère) of crispy (krokante kip, bacon, tomaat, sla, Japanse mayo)?

Cheese steak
Om het makkelijker te maken – not – verklap ik je ook nog wat de favorieten zijn van de bedrijfsleider die ik sprak. Omdat hij gek is op rauw vlees lust hij wel pap van de bagel met steak tartare, dragonmayonaise en zuur (9,95 euro). De bagel met cheese steak is een andere favoriet (10,95 euro). Als hij beschrijft wat daar allemaal op zit – dungesneden biefstuk, cheddar, ui en jalopeño – grijnst hij van oor tot oor en kijkt hij of hij nú een exemplaar wil verschalken.

Stout aanbod
Het zou me niets verbazen als hij er dan ook nog een portie Frites uit Zuyd of zoete aardappelfriet bij zou bestellen. Wat ook dát lekkers vind je op Ramona’s kaart. En dat is net even stouter dan het aanbod bij bagelzaken als Bagels & Beans of Flo’s Appetizing. Ramona’s Bagelshop is dagelijks open van 11.00 tot 17.00 uur.