De Hallen: 4 uitgaanstips op maat

UIt de expositie 'Buurtdelers'
Hoogstins2024

In de agenda van De Hallen struikelen ook in november de toffe uitjes over elkaar. Maar welke activiteit is nou het meest geschikt voor wie?

Tip 1
Wie: sociologen, buurtbewoners, antropologen, vormgevers, fotografen (in spe), liefhebbers van beeldende kunst
Wat: expositie ‘Buurtdelers’
In Oud-West gaan dagelijks vele jongeren naar het Huygens College (VMBO) om lessen te volgen. Op een steenworp afstand, in woonzorgcentrum De Klinker, komen in de middag ouderen samen voor hun dagbesteding. Voor het project ‘Buurtdelers’ werden deze twee verschillende werelden samengebracht: tien vierdejaars leerlingen (+/- 16 jaar oud) van de richting Media, Vormgeving & ICT en tien ouderen. In De Klinker interviewden leerlingen de ouderen over hun interesses en hobby’s. Vervolgens maakten zij portretten in een mobiele studio. De leerlingen moesten daarin elementen uit de interviews verwerken en werken met een beeldbewerkingsprogramma.
Waar: De Passage, Hannie Dankbaarpassage
Wanneer: de hele maand november
Kost dat? Gratis toegang

Tip 2
Wie: Francofielen, filmfans, cultuurliefhebbers
Wat: Tapis Rouge Frans Filmfestival
Het enige festival in Nederland dat uitsluitend gewijd is aan de Franstalige film. Met een programma van 23 films, premières en een aantal exclusieve vertoningen, is Tapis Rouge het belangrijkste Franse culturele evenement in Nederland. Tijdens verschillende speciale avonden zijn regisseurs, acteurs en auteurs aanwezig om vragen van journalisten en het publiek te beantwoorden.
Waar: Filmhallen, Hannie Dankbaarpassage 12
Wanneer: donderdag 10 november tot en met dinsdag 15 november
Kost dat? 11,50 euro per ticket

Tip 3
Wie: wijnliefhebbers, gastonomen, fijnproevers, hedonisten
Wat: Natural Wine Festival A’dam
Green Is Golden organiseert op 13 november de eerste editie van het Natural Wine Festival A’dam, een wijnproeverij met 10+ wijnmakers uit heel Europa en meer dan 100 wijnen om te proeven. Ook zijn er wijnworkshops over terroir, wijn masterclasses en verschillende ‘winemakers dinners’ in de stad.
Waar: Denim City Amsterdam, Hannie Dankbaarpassage 22
Wanneer: zondag 13 november, 12.00 tot 18.00 uur
Kost dat? 15 euro per persoon, inclusief drie proefglazen en gratis toegang tot een workshop

Tip 4
Wie: bewuste consumenten, marktfans, schatzoekers
Wat: De Impact Market
Op deze markt bieden heel veel impactvolle Amsterdamse ondernemers hun producten aan. Shop biologische zeep gemaakt van Amsterdamse sinaasappelschillen bij Nature Bar, laat je fiets maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij fietswinkel Recycle, scoor Fairtrade, biologische chocolade van de Chocolatemakers en ontmoet heel veel andere ondernemers die het verschil maken.
Waar: De Passage, Hannie Dankbaarpassage
Wanneer: vrijdag 25 november, 14.00 tot 20.00 uur
Kost dat? Gratis toegang

DeWestkrant