Eigenaren Mundi openen restaurant in De Baarsjes

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

In een jaar is Mundi uitgegroeid tot dé hotspot aan de Postjesweg. Tijd voor de volgende stap: de eigenaren hebben Bella Italia overgenomen om er een restaurant van te maken.

Het maakt niet uit wanneer je bij Mundi komt. Je struikelt er standaard over de hoofden. Benten Wijnen en zijn vrouw Lila Felperlaan begonnen de zaak vorig jaar en hoopten dat de buurt zich er thuis zou voelen. Vooral millennials positioneren zich graag op de terracottakleurige banken om hun koffiezucht te stillen en cake, koeken of broodjes te bestellen. Maar vergis je niet: ook boomers voelen zich er senang, net als opa’s, peuters, kleuters en baby’s – uiteraard inclusief hun ouders. Mundi is in korte tijd uitgegroeid tot een razend populaire chill-plek.

Bella Italia
Toen ik de eigenaren vorig jaar sprak, mompelden ze al dat een restaurant hen wel wat leek. Inmiddels  zijn ze op weg om die wens te realiseren. Onlangs hebben ze namelijk Bella Italia overgenomen. Werklui hebben de pizzeria aan de Hoofdweg al volledig gestript en bouwen de zaak enthousiast weer op. Het team van Mundi hoopt er met kerst te kunnen eten. Het streven is om begin januari voor het publiek open te zijn.

Mix
Volgens een medewerkster wordt de zaak, die op kruipafstand van Mundi zit, een plek waar je met vriendinnen kunt eten of wanneer je zelf geen zin hebt om te koken. Betaalbaar eten is het idee. Wat voor soort gerechten er op de kaart komen, is nog onduidelijk. “Frans, Nederlands, Indonesisch. Waarschijnlijk een mix, maar in ieder geval heel lekker”, verzekert ze.

Pindasoep
Zeker door de achtergrond van Lila heb ik er vertrouwen in dat er veel lekkers uit de keuken zal rollen. Jarenlang was zij leidinggevende bij Café Amsterdam in Westerpark. Er stroomt zowel Nederlands als Indonesisch bloed door haar aderen. Haar moeder stond bekend als ‘De Lachende Pinda’ en bestierde ooit strandbar Brandend Zand op Het Stenen Hoofd. Een van de specialiteiten was de pittige, goedgevulde pindasoep. Het lijkt mij een goed idee om die soep een comeback te laten maken. Een goede gado gado met flink veel tempeh vind ik ook wel wat. In de zomer mag ’s werelds lekkerste Indo-drankje niet ontbreken: tjendol. En wat te denken van IJs Shanghai? Je leest het al: ik heb zin in deze zaak.