De Havelaar bestaat 40 jaar (en viert feest!)

Hoogstins2024

Buurthuis De Havelaar bestaat 40 jaar en viert 5, 6, 7 en 8 maart feest. Feestvierders kunnen het hele weekend genieten van wat De Havelaar te bieden heeft op het gebied van koken, theater, feest en dans. Het buurthuis is trots op het feit dat het de afgelopen veertig jaar alle stormen heeft doorstaan en zich ook tijdens de huidige ‘gentrificatiegolf’ nog steeds staande houdt.

Het buurthuis omschrijft zichzelf als volgt: “De ‘ons-kent-ons’ en ‘iedereen is welkom’-sfeer. Ome Sjors die met nieuwe bewoonster en psychologe Kim op vrijdagen een koffie doet. Ahmet die toch even langs het huis van Wim loopt als die een keer niet op komt dagen. De verwarde man, die voormalig popster blijkt en wekelijks mee-eet met de Surinaamse buurtkeuken. Moderne initiatieven als het Repair Café vinden hun plek naast de naaiclub en de taallessen voor vluchtelingen.”

De viering van het jubileum is een initiatief van een grote groep oudgedienden. Zij doken in de archieven en verzamelden beelden en verhalen van de afgelopen veertig jaar. Deze zijn te zien op de website buurthuisdehavelaar. Daarnaast laat het Bellamy Kabinet door de hele buurt affiches en kunstwerken zien die hun oorsprong vinden in De Havelaar.