Dit zou wel eens een heel spannend plekje kunnen worden

Hoogstins2024

Achter de Haarlemmerweg staan bouwvakkers te werken met dancehall-muziek op de achtergrond. Hun project: een funky eetpaleis dat op 1 juni moet opengaan.

“Zoek je een UITVLUGT?” We komen eraan! Het enthousiasme flikkert je tegemoet als je de FB-pagina van eetcafé Uitvlugt scant. Bouwvakkers stomen het pand in de Van Hogendorpstraat op dit moment klaar voor de opening op 1 juni. Het restaurant to be zit in Westerpark, pal bij Sportcentrum Hogendorp. Best stressen die deadline, lijkt me. Vóór die tijd moeten er namelijk nog aardig wat vacatures worden vervuld om ‘het meest besproken team van Amsterdam’ samen te stellen. 

Tropen
Mi gudu, wat gaat hier gebeuren? Food, drinks, music & art! Qua kunst houden de bedenkers van de kleurrijke olieverfschilderijen van Ron Flu. Deze Surinaamse kunstschilder beeldt zowel sociale misstanden uit als de blije, ongecompliceerde kant van het leven. Daarnaast bespeur ik bij Uitvlugt een zwak voor de fair trade producten van Talking Prints, een bedrijf uit Paramaribo dat samenwerkt met Marron-vrouwen uit het Surinaamse binnenland. Afrikaanse dessins, heldere, felle kleuren. Ik ruik de zwoele geur van de tropen.

Souposo
Hoe het menu eruit gaat zien? Medeoprichter Daphne Bruijne licht een tipje van de sluier. “We serveren ‘Surinaams-Amsterdamse’ gerechten. Wij hadden in Suriname het restaurant Souposo waar wij ook dit soort eten op de kaart hadden staan. Nu brengen we dit concept naar Nederland. De chef maakt van traditioneel Surinaamse gerechten weer nieuwe gerechten. Ook zullen we Surinaamse soepen serveren en andere lekkere dingen.”

Recensies
De digitale recensies over Souposo zijn lovend. Zo lees ik dat de soep van geraspte banaan ‘overheerlijk’ is en de pindasoep ‘very tasty’. De gerookte bang bang (een zoetwatervis) is ‘geweldig’ en de gerechten zien eruit als ‘kunstwerkjes’. Een restaurant om naar te verlangen.
https://www.facebook.com/uitvlugtamsterdam/?hc_ref=ARRdItN3W4z9u3HHuelx3awXHJ5i02jKmyu6_5ZsqMbtigDs5CXAjmkZNnWEFccm2Og&fref=nf

 

DeWestkrant