Een retourtje Capri via de Postjesweg

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Antonio Massa bakte eerder pizza’s bij nNea in Oud-West. Onlangs opende hij in De Baarsjes O’ Core e Capri, een restaurant met Napolitaanse pizza, ravioli uit Capri en huisgemaakte limoncello.

Vanuit Napels, de geboorteplaats van de pizza, ben je in no time op een van de eilandjes in de buurt. Een daarvan is het bloedmooie Capri, een chic oord met beach clubs op rotsen, terrasjes onder citroenbomen en uitzichten om in te lijsten. Alles ademt er stijl, tot en met de taxi’s aan toe. Het eten op dit eiland is ook om te zoenen: vis rechtstreeks uit de zee, groentegerechten met ingrediënten waar je de zonnestralen zowat uit kunt persen, zoals knalrode tomaten en zwoel geurende basilicum, die van een eenvoudige salade Caprese een extatisch smaakgala maken.

Geboorteplaats Capri
Over the top? Misschien, maar bij de naam Capri vind ik het lastig om me in te houden. Toen ik onlangs over de Postjesweg fietste, stond ik dan ook meteen op scherp toen ik het bord van O’ Core e Capri op nummer 91H zag. Op 1 mei is dit restaurant geland in De Baarsjes. Eigenaar Antonio Massa, geboren op Capri, spant zich in om Amsterdammers te vertroetelen met gerechten uit de streek waar hij is opgegroeid. Om een ‘unique tasting experience’ te kunnen leveren, zet hij ‘the freshest ingredients’ in en telt hij daar ‘creativity’ en ‘innovation’ bij op.

Pizza met heilbot
In zijn culinaire repertoire spelen pizza’s een belangrijke rol. Niet zo gek als je geboren bent onder de rook van Napels én pizza’s hebt gebakken voor onder meer de befaamde pizzeria nNea in de Bilderdijkstraat. Antonio belegt zijn pizza’s eenvoudigweg met vier soorten kaas (13 euro) of gaat lós met heilbot, mozzarella, een erwtencrème, kerstomaatjes en geroosterde olijven.

Gefrituurde ravioli
Tussen de pasta’s springt de ravioli uit Capri eruit, deze deegkussentjes zijn gevuld met de zachte, milde kaas caciotta, marjolein en saus van San Marzano tomaten. Deze ravioli kun je ook gefrituurd bestellen; voor 5 euro krijg je er drie en heb je een appetizer voor bij de huisgemaakte limoncello. De lijst qua hapjes is vrij fors en bevat naast aardappelkroketjes met peterselie, peper en kaas (provola) ook aubergineballen met basilicum en Parmezaanse kaas. Voor het ultieme Capri-gevoel is de torta Caprese met chocolade en amandelen een must. Espressootje erbij, niets meer aan doen. Het is net alsof je op Capri bent.

DeWestkrant