Foodshopping in BoLo

Viszaak Gebroeders Molenaar. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Ben je in BoLo en snak je opeens naar een haring, ga dan naar de kraam van Van der Goot op het Bos en Lommerplein. Gegarandeerd de beste haring around, goedgekeurd door de redactie van De Westkrant. Check, als je hier toch bent, ook drie andere speciaalzaken in de buurt.

Bos en Lommerweg 232: Gebroeders Molenaar
Bij deze viszaak sinds 1941 ‘vis je nooit achter het net’, aldus de eigenaren. Het assortiment gebakken vis is behoorlijk indrukwekkend: lekkerbekjes, gamba’s, kibbeling van zalm, coquilles. Rond lunchtijd vliegen ook de broodjes met haring, paling en zalm over de toonbank. Einde dag slaan de buurt en omstreken rauwe vis in. Geen idee hoe je de vis moet bereiden? Gewoon vragen: de medewerkers zijn hartstikke behulpzaam. Een instituut.
https://www.facebook.com/Vishandel-gebr-Molenaar-262217687154903/

Bos en Lommerweg 285: Kahvealti
Bakkerij die dubbelt als koffiesalon, lunchroom en ontbijtspot en voorheen door het leven ging als Seyidoglu. De eigenaar van de zaak is onveranderd gebleven, net zoals het aanbod: goddelijke baklava en verleidelijk Turks fruit.
https://www.facebook.com/mehmet.balkir.9/

Bos en Lommerweg 319: Rijkhoff Banket
Hét adres voor old skool Hollands gebak: roomtompoucen, moorkoppen, appelpunten. Op vrijdag en zaterdag rollen de befaamde mokkasoezen uit de patisserie. Daarnaast vruchten- en marsepeintaarten om te koesteren, cakes die naar meer smaken, zoals de bitterkoekjescake, en goede saucijzenbroodjes.
http://rijkhoffbanket.nl