‘Gezond fastfoodrestaurant’ in Kinkerstraat

De oprichters van plantaardige fastfoodketen Nom Nom Nom. (Foto Richard Mouw)
Hoogstins2024

Nom Nom Nom heeft donderdagavond officieel de deuren van een nieuwe zaak in de Kinkerstraat geopend. De start-up claimt ‘de eerste fastfoodketen met gezond, lekker en betaalbaar eten’ te zijn. Georgina Verbaan was gevraagd om de eerste burgers te maken. 

De fastfoodketen biedt een plantaardig menu van burgers, snacks en shakes. Niks wordt gefrituurd en ook de sauzen zijn gezond, zo stelt Nom Nom Nom. De gerechten worden bereid in computergestuurde ovens en klanten kunnen via een iPad in de zaak bestellingen plaatsen. Naast de zaak in de Kinkerstraat zijn er pop-ups in filialen van het IJscuypje aan de Middenweg, de Haarlemmerdijk en de Beethovenstraat.

Nom Nom Nom is opgericht door voedseltechnoloog Yorán Meijers, oud-Picnicmarketeer Ruben Vermijs en dataspecialist Diederik Ketellapper. De drie ondernemers willen de fastfoodwereld veranderen. “We hebben de heilige drie-eenheid in de voedselindustrie opgelost: gezond, lekker én betaalbaar eten”, zo stelt Vermijs in een persbericht. “Al onze gerechten zijn gemaakt op basis van grondig onderzoek en in samenwerking met gerenommeerde vegetarische chefs.” Het compacte menu is een knipoog naar de Amerikaanse diners in de jaren 50.

De startup heeft ambitieuze groeiplannen. “We willen in 2023 uitbreiden naar vier steden in de Randstad”, aldus Vermijs. “Het jaar daarna richten we onze pijlen op vier steden buiten Nederland. We geloven heel sterk in dit concept en gaan een revolutie in de fastfoodwereld teweeg brengen.” Een revolutie die dus in de Kinkerstraat moet beginnen. 

DeWestkrant