300.000 euro voor buurtplannen, vooral meer groen

Buurtprojecten moeten West groener maken (Foto gemeente Amsterdam)
Hoogstins2024

In totaal 25 buurtplannen voor West krijgen geld om te worden uitgevoerd. De gemeente stelt hiervoor 300.000 euro beschikbaar in het kader van West Begroot. Donderdag werd bekend welke ideeën van bewoners en organisaties genoeg stemmen kregen om in aanmerking te komen voor geld.

Vooral plannen voor meer groen en een schonere omgeving konden rekenen op stemmen. Het gaat om projecten als groen op lege daken, meer plantenbakken, knotwilgen op het GWL-terrein, plastic vissen, een natuurspeeltuin, nestkasten en containertuintjes. Ook plannen voor verjaardagsfeestjes voor kinderen uit minimagezinnen, een muurschildering op de hoek van de Van Hallstraat met de Haarlemmerweg en ontspanningsactiviteiten voor mantelzorgers krijgen geld. 

Bewoners van West van twaalf jaar en ouder konden hun stem uitbrengen met een stemcode en op die manier 300.000 euro verdelen over buurtprojecten. Van de 62 plannen krijgen er 37 geen geld omdat ze niet genoeg stemmen kregen. Hier staat de volledige uitslagenlijst, inclusief de toegekende bedragen. 

DeWestkrant