Groene pop-up store landt op Westergas: Le Planteur

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Tot en met maandag 1 mei zit Le Planteur in het Meterhuisje aan de Pazzanistraat. Door de week kun je er planten en potten kopen voor je interieur.

In het Meterhuisje op de Westergas wisselen exposities en pop-ups elkaar af. Vorig jaar verkocht bijvoorbeeld kledingmerk Tumble ’N Dry er outfits voor ‘stoere kids’. In 2020 had June, de dochter van Duncan ‘Westergas’ Stutterheim, er het snoephuisje van Hans & Grietje van gemaakt: chocolate chip cookies, brownies, red velvet cake en andere zoetigheden waren haar core business.

Jungle
Sinds woensdag 22 maart zit er een nieuwe huurder in dit pittoreske paleisje tussen Cantine de Caron en Het Ketelhuis: Le Planteur. Dit Amsterdamse bedrijf staat voor ‘persoonlijk advies en exclusieve potten en kamerplanten’. In het aanbod zitten onder meer  yucca’s en ficussen in diverse maten en soorten en de licuala grandis, de Waaierpalm. Potten van papier maché, steen en keramiek maken het plaatje compleet in deze tijdelijke jungle. Tot en met 1 mei kun je er van maandag tot en met vrijdag (10.00 -17.00 uur) binnenlopen.

DeWestkrant