Taco Tuesday bij Biscuit Baby in de Kinkerstraat

Biscuit Baby: Taco Tuesday.
Hoogstins2024

Sinds kort kun je bij Biscuit Baby in Oud-West niet alleen terecht
voor gefrituurde kip met warme honing en scone-achtige cakejes (biscuits), maar ook voor lekkers van Flora Taqueria.

Biscuit Baby is inmiddels niet meer weg te denken uit de Kinkerstraat. Chris en Lauren serveren er comfort food uit North Carolina, hun geboortegrond. Hun specialiteit zijn de biscuits, cakejes die lijken op scones maar net even anders zijn. Biscuits zijn luchtiger en hebben een zachte, boterachtige textuur. Anders dan scones zijn ze niet zoet, maar hartig. Je kunt ze met boter en jam eten, maar in Amerika eten ze biscuits ook graag met iets vets als gefrituurde kip. Het feest is compleet als je er ook nog warme honing overgiet. Hoe dat smaakt, lees je hier.


Hemels eten
Voordat Chris en Lauren aanmeerden in de Kinkerstraat, hadden ze het Mexicaanse restaurant Flora in het Bilderdijkpark. In 2018 at ik er superieure taco’s en waande ik me er in de hemel. Het leuke is dat je er ook in 2022 een paar kunt proberen. Sinds een week verandert Biscuit Baby namelijk elke dinsdag in Flora Taqueria.

Taco kit

Op Taco Tuesday staan Margarita’s klaar, naast bakjes chips and queso en borden met taco’s. Bestel je een taco kit, dan krijg je vijf tortilla’s, 200 gram gekonfijt varkensvlees (of kip), limoen, radijs en twee sauzen: een milde salsa van tomaat en eentje met meer pit (pico de gallo). Burrito’s zijn er ook, eventueel kun je die in een vegetarische variant laten aanrukken (9 euro). Extra lekker met een dot guacamole (4,40 euro) erbij!

 

DeWestkrant