Snoepen bij June’s roze wonderland

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bij de nieuwste aanwinst van de Westergas, June’s Cakes, waan je je in het snoephuisje van Hans & Grietje.

Sommige kinderen spelen ‘winkeltje’, anderen hebben er een. Zo iemand is June, de oprichtster van June’s Cakes. Bakken doet ze al sinds haar zesde, maar sinds een paar jaar runt ze haar eigen bak-business. En dat terwijl ze pas 18 jaar is en nog op school zit. Op haar Instagram knallen torenhoge taarten en cupcakes je tegemoet. Kleurrijk, gesuikerd maatwerk voor bruiloften, babyshowers en verjaardagen. Ideaal voor prinsen en prinsesjes, plus liefhebbers van My Little Pony, Alice in Wonderland en Miami’s Art Deco District. Creativiteit en overdadigheid is overduidelijk troef.

Flower power
Sinds eind juli bakt ze niet alleen maar lekkers op bestelling, maar kun je ook buurten in haar koffiezaak op de Westergas, het cultuurpark van haar ouders, Duncan en Lisca Stutterheim. Je herkent June’s zaak aan de roze picknicktafel en de lampionnen in de bomen. Binnen is het pretty pink en zet flower power de toon. Taartstolpen en brownies op de toonbank, glazen snoeppotten in een rek, de zoete geur van cake uit de oven. Alsof je op bezoek bent in het snoephuisje van Hans & Grietje.

Chocolate chip cookies
Wij vielen voor de chocolate chip cookies op de toonbank (à 2,50 euro). Krokant van buiten, goed nat vanbinnen. Ze deden me denken aan de koekjes van Laura Todd waar ik me in Parijs graag ongans aan eet. Verder op het cakemenu: cheesecake, red velvet cake en wortelcake. Daarbij thee en koffie uit vintage kopjes – pink in de lucht en relaxen maar.