Halal-burgers de luxe aan de ‘boulevard’ van Osdorp

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op de terrassen van Tussen Meer trekt de hele buurt aan je voorbij. De laatste aanwinst is Artisani: strak interieur, aardig personeel. Maar hoe is het eten?

Het wordt steeds leuker op Tussen Meer. Je kon al goede koffie met taart scoren bij Coffee Blends en je vergapen aan de bloedmooie Syrische zoetigheden van Alsham Delights. Sinds vier werken is Artisani ‘geland’, een strakke zwart-wit-rode zaak met een joekel van een cactus en een funky muurschildering links van de ingang.

Hotdogs
Artisani zat voorheen in de Kinkerstraat. Deze zaak is verkocht aan een voormalig medewerker en heet nu Monopoly. Een van de twee eigenaren besloot de zaak voort te zetten op een andere plek; Osdorp it is. Hij heeft er zin in: “Over een paar weken gaan we ook brunch serveren. Binnenkort staan onze hotdogs op de kaart.”

Kwaliteitsvlees
Als wij er zijn, kunnen we taco’s bestellen: eentje met bief en eentje met gegrilde kip (Chica al Pastor). Maar we komen natuurlijk voor de hamburgers – daar kun je soms trek in hebben, na die stortvloed aan quinoa, hummus en sojavlees in de rest van de stad. Aan de burgers hier zit een uniek tintje, vertelt de eigenaar. “Artisani was de eerste die halal-burgers van kwaliteitsvlees serveerde.”

Vegetarische burger
Voor 13,50 euro heb je een biefburger op een brioche met cheddar kaas, sla, tomaat, en Artisani-saus. Mijn tafelgenoot neemt de vegetarische burger van gegrilde kaas (halloumi) en groenten, champignons, jalapeño, granaatappeldressing en – daar is ie weer – Artisani-saus. Bij de burgers zitten de lekkerste frieten die ik sinds tijden heb geproefd: knapperig bruin, goed gekruid. De burgers zijn prima; “Niets meer aan doen”, meldt de ‘overkant’ tussen twee happen door en terwijl hij zijn frieten in de vele sauzen doopt. “Gezellig hier”, zegt hij. “Lekker druk nog op straat. En dat op een zondagavond. Dat vond ik altijd zo afschuwelijk toen ik nog in Limburg woonde; een zondag is daar nog echt een zondag, zó saai. Je weet dat de lol over is en dat de maandag weer komt.”
https://www.facebook.com/artisaniofficial/

DeWestkrant