Hotel in Osdorp zet kamers op funda (€ 1000 per maand, inclusief eten)

(beeld: Twitter)
Hoogstins2024

Door de coronacrisis lege hotels storten zich nu ook op de woningmarkt. Nu de toeristen wegblijven, zetten ze hun kamers op funda. Een hotel in Osdorp verhuurt bijvoorbeeld kamers voor € 1000,- per maand. Dat klinkt misschien duur, maar de huurders krijgen er ontbijt en diner bij. Wie hier gaat wonen, hoeft dus niet te koken en alleen maar te zorgen voor zijn eigen lunch.
Het concept heet DAG all-in Hotelliving. En wie met z’n tweeën is, kan een arrangement boeken voor € 1150,-. De kamers meten twintig vierkante meter en hebben alle hotel-gemakken als WiFi, gratis parkeerplaats, gratis koffie en thee, televisie op de kamer en elke dag schone handdoeken.

In de advertentie op funda staat niet om welk hotel het gaat, maar een snelle check op Google leert dat het gaat om het New Century hotel, dat normaal kamers verhuurt voor rond de dertig euro per nacht. Je komt dan ook uit op ongeveer € 1000 voor een maand, maar hebt daar dan dus geen eten bij.

Overigens zijn er meer hotels die momenteel kamers in de verhuur doen voor woningzoekenden. Hotel CityHub bij de Ten Katemarkt verhuurt slaapcabines aan studenten die een kamer zoeken voor rond de 800 euro. Deze kamertjes zijn aanmerkelijk kleiner: zes vierkante meter en douchen moet op de gang.

DeWestkrant