HEMA Kinkerstraat na verbouwing straks weer ‘echt HEMA’

Een klant staat voor een dichte deur in de Kinkerstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Trouwe klanten weten het al: de HEMA in de Kinkerstraat is dicht voor een ingrijpende verbouwing. Het filiaal wordt ingericht volgens het nieuwste concept met een foodafdeling, nieuwe bewegwijzering en brede zelfscankassa’s op een ‘afrekenplein’. De winkel heropent 30 november de deuren, zo is het plan. 

De HEMA was toe aan een grondige opknapbeurt. Het bedrijf werkt in de Kinkerstraat aan een ‘spiksplinternieuwe winkel met frisse uitstraling’, waar klanten gemakkelijk hun weg vinden, eenvoudig kunnen afrekenen, cadeautjes kunnen inpakken en kunnen zitten met een broodje of koffie met gebak, zo stelt een woordvoerster. 

Het bedrijf heeft ruim anderhalf jaar geleden een nieuwe koers ingezet met als doel HEMA weer ‘echt HEMA’ te maken. De resultaten van een pilot met vier vernieuwde winkels elders in het land zijn ‘uitstekend’, aldus het bedrijf. Het filiaal in de Kinkerstraat wordt nu verbouwd volgens dit concept. 

Als voorbeeld noemt de woordvoerster een nieuwe foodafdeling met softijs dat je zelf kan versieren met toppings, kleine verse broodjes, kinderbroodjes in de vorm van een aap, een taart die je zelf kan versieren, een 0.0% slijterij, nieuw navulbaar snoep en wijn gepresenteerd op moment in plaats van smaak.

Afrekenen kan straks bij het centrale afrekenplein met brede zelfscankassa’s. Ook zal er nog een traditionele kassa zijn, aldus de woordvoerster. Verder komt er een servicebalie los van de kassa. 

Na een moeilijke tijd met wisselende eigenaren maakt het concern sinds 2021 weer winst. De HEMA werd dat jaar overgenomen door de huidige Nederlandse eigenaren, investeringsmaatschappij Parcom en de familie Van Eerd, eigenaren van Jumbo.

De HEMA op het Bos en Lommerplein, geopend in 2021, is ook net verbouwd. 

DeWestkrant