In restaurant Sjas kun je de dag goed beginnen én eindigen

Hoogstins2024

Restaurant Sjas aan de Chasséstraat is nog maar net open. Eigenaressen Floor en Kelly zijn aan het warmlopen om een fijne hangplek in de buurt te worden.

Chassé Dance Studio’s en het Chassé Hotel op het Kortenaerplein zijn al een paar jaar een groot succes. Maar met het aanpalende restaurant wilde het steeds maar niet zo lukken. Ondanks dat de ruimte -in de tuin van de voormalige pastorie- geweldig is.

Nu zit er restaurant Sjas, van Floor en Kelly. Beiden zijn gepokt en gemazeld in de horeca -ze leerden elkaar kennen bij Ron Blaauw- en hebben daardoor de juiste papieren om echt iets te gaan maken van Sjas. Het interieur kreeg een lik verf en leuke vintage details en nieuwe stoelen. Wat maakt dat het interieur er een stuk frisser uitziet dan dat het was. Inclusief de serre, die nu een stuk beter tot zijn recht komt.

Floor en Kelly serveren ontbijt en diner (‘we gaan later ook beginnen met lunch’) en hebben een uitgebreide kaart met borrelhappen van bitterballen tot oesters en artisjokken en calamaris. De dinerkaart bevat moderne klassiekers zoals steak tartare, maar heeft ook de vegetarische variant van watermeloen. Veel van de hoofdgerechten worden bovendien bereid op de Big Green Egg uit de keuken.

Floor en Kelly wonen zelf in de buurt, en willen er ook echt zijn voor de buurt. Dus met goed eten; klassiekers met een twist. Een hangplek dus waar je weet wat je krijgt en waar het eten gewoon goed is. Wat dat betreft is Sjas echt een aanwinst.

Want hoewel de dames nog steeds het ontbijt draaien van het hotel, zijn buurtbewoners op dit tijdstip zeker ook welkom. Eerst krijgen klanten hun koffie of thee met een croissantje en dan naar keuze een van de ontbijtgerechten op de kaart. Alles wordt dan vers gemaakt.

Sjas is dus een fijne plek om de dag mee te beginnen én te eindigen.

https://sjasamsterdam.nl