Top 3 West: de beste restaurants van 2019

Ken Sushi
Hoogstins2024

Ook dit jaar veranderde de culinaire scene in West weer van gedaante. Restaurants gingen dicht, nieuwkomers dienden zich aan. Volgens Patricia zijn dit de drie supersterren van 2019. Ze lopen over van liefde voor topingrediënten en willen maar één ding: je ultiem verwennen.

3. Sjas, Chasséstraat
In een van de coolste gebouwen van De Baarsjes, de omgebouwde Chassékerk, zit onder meer een hotel en het gloednieuwe restaurant Sjas. Je kunt er ontbijten met fluffy pancakes en borrelen met dim sum. Qua diner zit je er ook picobello, want het internationale menu is spannend, origineel en smakelijk. Zet maar eens je tanden in de Wellington! Deze Engelse klassieker, die doorgaans de show steelt met ossenhaas onder een krokante korst van bladerdeeg, wordt bij Sjas geserveerd met beeldschone tonijn. Tel daarbij de vele kruiden en paddenstoelen bij op en je hebt hét gerecht voor dit seizoen. Eigenaren Kelly en Floor, oud-medewerkers van Ron Blaauw, laten niets aan het toeval over en werken met zorg en aandacht. Alles klopt: van de rappe service met een smile tot de baba ganoush bij het brood en de bitterkoekjes bij de koffie.
https://www.dewestkrant.nl/bij-sjas-stroomt-liefde-door-de-zaak/

2. Edel by Dennis, Postjesweg
In deze zaak wil Dennis Huwaë, de gelauwerde chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Daalder, ‘de wereld van de hoge gastronomie op zijn kop zetten’. Bij Edel zijn ‘geen regels, geen grenzen, wél topkwaliteit eten, maar dan ruig en ongepolijst’. Deze filosofie levert gerechten op waarnaar je blijft hunkeren, zoals de KIP der Nederkippen, de Queen B of Dutch Birds, het verleidelijkste kippetje van heel het land. Ofwel: de boerderijkip op vier manieren. Je krijgt een tot in perfectie bereide kip van ’t spit, Javaanse kippenbouillon, fried chicken én saté: stukken dij in een stroperige saus met een prettig venijnig pepertje op de achtergrond, plus sesam en mosterdcress on top. Mijn droomkip werd op tafel gezet door de gastvrouw van Edel: de attente, vriendelijke en grappige Jody. Haar vriend Joey staat in de keuken en kookt als een dolle. Beide twintigers zijn bereid om er totaal voor te gaan. Met zo’n gouden koppel in huis, groeit Edel op zeker uit tot een klassieker in West.
https://www.dewestkrant.nl/bij-edel-scoor-je-het-meest-sexy-kippetje-van-het-land/

1. Ken Sushi, Lootsstraat
Effe spontaan sushi eten bij Ken Srisangkhan is er al lang niet meer bij. Ruim op tijd reserveren voor een van de tien plaatsen is een must, sinds ‘onze’ Ken uitgroeide tot een ware sushi-held. Bij mijn eerste bezoek in mei doopte ik hem tot ‘The Wizard of Oz van de sushi’ en verliet ik zijn sushibar krijsend van geluk. Niet zo gek als je bedenkt dat hij 22 jaar sushi-ervaring op zijn cv heeft staan en exact weet waar hij excellente vis vandaan moet halen. Voor je neus snijdt hij sashimi van ’s werelds vetste tonijn, schroeit hij de sappigste coquilles en rookt hij en passant een stukje zalm met snippers hout van de kersenboom in een glazen stolp. Zijn drive is oneindig:hij wil zijn klanten per se het beste van het beste geven en ze authentiek Japanse smaken laten proeven. Bij al zijn creaties geeft hij vol enthousiasme tekst en uitleg en kun je alles vragen wat je altijd al over sushi wilde weten. Vijf maanden na De Westkrant schoof ook Het Parool aan. Ook deze krant kon er niet omheen: Ken Sushi is da bomb. Onze held werd dan ook beloond met een 9.
https://www.dewestkrant.nl/de-beste-sushibar-van-nederland-zit-in-oud-west/

 

DeWestkrant