Klachten geluidsoverlast festivals

Hoogstins2024

Omwonenden van het Westerpark hebben 41 klachten ingediend over geluidsoverlast door festivals afgelopen weekeinde. Handhavers hebben controles uitgevoerd, maar geen overtredingen vastgesteld. Dat zegt een woordvoerster van stadsdeel West.

De evenementen BuitenWesten en Milkshake (foto’s) trokken vele duizenden bezoekers. De organisatoren hebben zich volgens het stadsdeel aan de regels gehouden. Het geluid bleef onder de toegestane niveau en de muziek stopte zoals voorgeschreven om 23 uur, aldus de woordvoerster. ’’Er zijn dus geen boetes uitgedeeld.’’

Buurtbewoners klagen al langer over lawaai en drukte door grote evenementen, waardoor ook delen van het park worden afgesloten. Stadsdeel West beloofde vorig jaar om met extra handhavers overlast tegen te gaan. Omwonenden kunnen in september hun mening geven over het effect van de maatregelen. Zij krijgen een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête, stelt het stadsdeel.

Het stadsdeel zegt de klachten -die telefonisch of per e-mail zijn ingediend- heel serieus te nemen. Omwonenden krijgen de gelegenheid suggesties te doen om de hinder te beperken, aldus de woordvoerster. Mede op basis van de enquêteresultaten zal het stadsdeel beslissen over maatregelen tijdens het evenementenseizoen in 2015.

Afgelopen weekeinde werd er overigens niet alleen geklaagd. Veel festivalbezoekers hadden het enorm naar hun zin. Daarnaast meldden twee buurtbewoners spontaan aan het stadsdeel dat zij geen overlast ervaren en de festivals leuk vinden.

DeWestkrant