Koffie, lunch, borrelen en eten bij Karavaan

Het horecapand op de hoek van het Kwakersplein en de Bilderdijkstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Karavaan heet de nieuwe horecazaak die half december opent op het Kwakersplein in Oud-West. Het wordt een koffietent, lunchplek, bar én eetcafé. 

Bij Karavaan zijn de ‘Drie Wijzen uit Oost’ betrokken. Riad Farhat, Piet van der Graaf en Jason Berg exploiteren in West onder meer al Pacific en Bar Ramona. Ook Arne de Wit (De Ebeling) en Daan Bonsen (o.a. Cafe Panache) zijn betrokken bij Karavaan.

Het pand op de hoek van de Bilderdijkstraat stond lang leeg vanwege een ingrijpende verbouwing. Eerder waren hier onder meer Alverna, Du Cap en Bar LouLou gevestigd. Het zonnige terras gold altijd als een van de beste plekken om buiten te zitten in Oud-West. 

Op Facebook laat Karavaan weten zich voornamelijk te richten op de buurt. “Het centrale deel van Karavaan biedt genoeg ruimte om te kunnen werken, uitgebreid te lunchen en dit alles over te laten gaan in een borrel/diner. De avonden staan in het teken van eten, borrelen, heel veel speciaal bier, cocktails en lekkere wijnen, met de enorme centrale bar als bruisend middelpunt.”

Het interieur wordt warm en kleurrijk met veel hout en planten. Bij het ontwerp heeft Studio Modijefsky zich laten inspireren door de gebieden waardoor vroeger karavanen trokken, aldus Karavaan. De gerechten komen ook uit de buurt van de Karavaanroute en worden ‘laagdrempelig en betaalbaar’.