Koopjeswinkel Gideon naar de Jan van Galenstraat

Naast de pizzazaak strijkt binnenkort Gideon neer. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Gideon begint een vestiging in de Jan van Galenstraat. De koopjeswinkel opent in januari bij de hoek met de Hoofdweg de deuren, zo laat eigenaar Gideon Italiaander weten. Hij heeft zeven winkels, waaronder in de Beethovenstraat en op het Bijlmerplein.

Klanten kunnen koopjes verwachten uit inboedels, restpartijen en faillissementen. Van tweedehands meubels tot kleding, boeken, speelgoed, huishoudelijke artikelen, verzorgingsproducten en elektronica. 

Momenteel stunt Gideon met horloges van 10 euro. Een tijdje terug had de winkel in de Beethovenstraat evengoed een Rolex van 14.500 euro te koop. Gideon biedt ook opgeknapte e-bikes aan voor 499 euro en schilderijen van kunstenaar Peter Klashorst. 

Ondernemer Gideon Italiaander begon ooit op de Noordermarkt als hulp bij een marktkoopman die boeken en platen verkocht. Met geleend geld kocht hij een busje en begon restpartijen en inboedels op te kopen. Zo legde hij de basis van ‘een waar handelsimperium’, staat er op de website. 

De kringloopwinkel van Gideon in de Havenstraat in Zuid moet binnenkort weg voor nieuwbouw. De winkel in de Jan van Galenstraat neemt de plaats in van dit filiaal.