Laan van Spartaan is een taartenbakker rijker

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bij La Tarte in de Jan van Galenstraat rolt elke dag vers brood en banket uit de oven. De nieuwkomer is bij velen al bekend als bruidsbakker.

Laan van Spartaan is een woonwijk in Bos en Lommer, die onder meer wordt begrensd door de Jan van Galenstraat. Zoals we eerder schreven komen er in die straat steeds meer eettentjes en is het de nieuwste smulplek van West. Het aanbod blijft maar groeien. Op 30 april ging bakkerij La Tarte open.

Bruidstaarten
Het familiebedrijf is een klinkende naam onder trouwlustigen. Op Insta kun je zien waarom dat zo is. De bakkers zijn meesters in rijk gedecoreerde bruidstaarten waaraan geen eind lijkt te komen. Op bestelling kun je er nog steeds eentje bestellen, maar de focus van de zaak in Bos en Lommer ligt nu op iets anders: op brood en banket, dat elke dag vers uit de oven komt.

Tartelettes
Als jij bij La Tarte binnenloopt, val je na een meter met je neus zowat in het brood: croissants, chocoladebroodjes (1,45 euro), mini-pecanbroodjes, baguettes met sesam en kaasswirls. Met het aanbod in de vitrine aan de rechterkant doet het bedrijf zijn naam eer aan. Ik spot kleine taartjes (tartelettes) met chocolade en karamel en een fruit-meringuetaart. Onderin zie ik twee langwerpige taarten, waarvan de operacake (7,50 euro) mijn aandacht opeist.

Franse antwoord op tiramisu
De cake komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het schijnt dat hij vernoemd is naar Palais Garnier, het operahuis van Parijs. Net als dit theater bestaat de cake uit verschillende lagen: jocondebiscuit (deeg met amandelsmaak), koffiesiroop, ganache van pure chocola, mokka-botercrème en chocoladeglazuur. De lekkernij staat bekend als het Franse antwoord op tiramisu, alleen dan met meer chocolade en zonder mascarpone.

Koffieleuten
Snel maar eens terug om de versie van La Tarte te proeven! Kan ik meteen checken of de koffiemachine er al is. Want koffie en taart zijn als friet en mayo: onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de toekomst komen er ook zitplekken in en/of voor de zaak. Tot die tijd kun je al op een van de vele banken in de straat moeiteloos koffieleuten met coffee (en taartje) to go.