Met Lijn 5 straks vanuit Amstelveen naar Westergasfabriek

Aan de Van Hallstraat stopt straks Lijn 5 (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voor Amstelveners en bewoners van Zuid wordt het met het nieuwe lijnennet van het GVB makkelijker om naar de Westergasfabriek te reizen. Lijn 5 rijdt na 22 juli volgend jaar vanuit Amstelveen via het Leidseplein en de Marnixstraat naar de Van Hallstraat, tegenover het Westergasterrein.

Amstelveners en bewoners van Zuid gaan er dus een mogelijkheid bij krijgen, hoewel velen waarschijnlijk liever hadden gezien dat de 5 zijn oude route zou volgen naar Centraal Station. Ook sneltram lijn 51 rijdt straks niet meer door naar CS, maar sluit straks aan op de Noord-Zuidlijn op station Zuid.

Het op de schop gaan van het tramlijnennet betekent ongemak voor iedereen die van West naar Oost wil reizen met de tram. Vanuit Oost naar de Westergasfabriek zonder overstappen trammen gaat na het omgooien van het lijnennet van het GVB niet meer. Lijn 10 van de Van Hallstraat naar het Azartplein in Oost gaat er helemaal uit.

Met de komst van de Noord-Zuidlijn gooit het GVB het lijnennet helemaal om. Hier lees je wat nog meer wijzigingen zijn voor de inwoners van West.

DeWestkrant